event

Car Art expositie in Raadhuis

Unieke tijdelijke tentoonstelling

Car Art expositie in Raadhuis

Kom deze buitengewone tentoonstelling bewonderen van een unieke mix van een verzameling geluidsdragers, autosport en het circuit Zandvoort op de begane grond van het monumentale Zandvoortse gemeentehuis. De organisatie van deze tentoonstelling ligt in handen van het Zandvoorts Museum. 

Jelle Attema heeft prachtige houten en metalen geluidsapparatuur. Er is een model van de allereerste tinfoliefonograaf van Edison. Ook zijn er tientallen versies van Nipper, het bekende witte hondje dat luistert naar de stem van zijn baas (His Masters Voice). Maar ook voorlopers van de jukebox: Grote houten platenspelers met muntinworp die rond 1920 in danszalen werden gebruikt. Enkele dames tonen op de dansvloer prachtige Charleston-jurken uit de ‘twenties’. 

CAR ART is een tentoonstelling van kunst rond auto’s, met een knipoog en soms een beeldend commentaar op de Grand Prix. De tentoonstelling bestaat uit auto-artefacten, tweedimensionaal en ruimtelijk werk van diverse hedendaagse kunstenaars. De expositie geeft een andere kijk op het thema auto. Zo worden auto’s geportretteerd, auto’s worden omgebouwd tot bijzondere objecten, motorolie wordt gebruikt als verf en autobanden als materiaal. De expositie is een samenwerkingsproject tussen het Zandvoorts Museum, de Kabelfabriek in Delft en Anne Marion Cense.

De Team Bleekemolen Collectie bestaat uit een verzameling van Racing Memorabilia bijeengebracht tijdens de jarenlange carrière van de Bleekemolens. Michael startte het in de jaren dat hij in vele raceklassen uitkwam, zoals Formule Vee, Formule 3, Formule 1 en andere formulewagens als Form. Ford, Form. Renault verder in de toerwagens, GT’s van o.a. Renault en Porsche. Ook zijn zoons Sebastiaan en Jeroen zijn internationaal zeer actief en zullen de traditie zeker voortzetten.

De expositie is de bezoeken in de oudbouw (beneden) van het Zandvoortse gemeentehuis. De organisatie van deze tentoonstelling ligt in handen van het Zandvoorts Museum.

Kijk voor meer informatie op: www.zandvoortsmuseum.nl/nl/museum/evenementen-overzicht

Locatie

Raadhuisplein 16, 2042LR Zandvoort, Noord-Holland Nederland

Datum

Start: 16 juli 2021

Eind: 15 november 2021

Programma

N.v.t

Praktische informatie

Openingstijden

  • Vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Entreeprijs

  • Entree € 5,00 (kinderen t/m 18 jaar gratis)
  • Museumkaarthouders € 2,50