event

HDMZ Race Experience

‘Helden van Zandvoort’

HDMZ Race Experience

Vanaf 31 juli tot en met 19 september opent het HDMZ museum in Zandvoort haar deuren met een spectaculaire Race Experience; ‘Helden van Zandvoort’. Deze multimediale happening staat in het teken van de autoracesport, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan 3 Zandvoortse coureurs Gijs van Lennep, Rob Slotemaker en Jan Lammers. Deze internationale grootheden hebben ieder op hun eigen manier een belangrijke rol gespeeld om het Zandvoortse Circuit wereldfaam te bezorgen. De Experience biedt voor elk wat wils.  

In de expositiezalen wordt aandacht geschonken aan het leven en de individuele prestaties van deze 3 iconen, ondersteund met bijzondere foto’s, filmbeelden en race-memorabilia uit verscheidene privécollecties. Bovendien kun je van dichtbij twee echte raceauto’s bewonderen. In de expositie zijn eveneens bijzondere schilderijen van vermaarde kunstenaars rondom het thema autosport en een fraaie collectie van miniaturen tentoongesteld.  

Speciaal voor de Race Experience is een nieuwe 360-graden film “Adrenaline” geproduceerd, die wordt vertoond in de unieke Panorama Filmzaal. Deze film laat je “door de ogen” van Jan Lammers ervaren hoe het is om met 300 km/uur over het Circuit te razen.  

Wil je zelf een keer racen? Dat kan! In een aparte ruimte staan 3 racesimulatoren opgesteld, die per 15 minuten te boeken zijn via de website van het HDMZ. In deze ruimte maak je tevens kennis met de ‘Helden van Morgen’, jonge talenten die nu al hun sporen verdienen op het gebied van de Racerij.    

Bezoek ook het museumcafé, deze is getransformeerd tot een autosportcafé met filmbeelden, foto’s en schilderijen van de vermaarde autosportkunstenaar Eric Jan Kremer. Onder het genot van een hapje en drankje kun je andere autosportfanaten ontmoeten.  

In de Museumwinkel kunnen raceliefhebbers hun hart ophalen aan een groot assortiment autosport memorabilia.   

Kijk voor meer informatie op: www.hdmz.nl 

Locatie

Louis Davidsstraat, 2042LS Zandvoort, Noord-Holland Nederland

Datum

Start: 31 juli 2021

Eind: 19 september 2021

Programma

N.v.t.

Praktische informatie

Openingstijden

  • woensdag, donderdag en zondag 10.00 uur – 17.00 uur
  • vrijdag en zaterdag 10.00 uur – 20.00 uur
  • maandag en dinsdag op reservering voor besloten groepen
  • Groepen vooraf graag aanmelden op info@hdmz.nl.

Prijzen

  • Entree € 17,50
  • Kinderen tot 12 jaar € 5,00
  • Familieticket vanaf 3 personen: € 10,00 p.p.
  • Geregistreerde inwoners van Zandvoort € 10,00
  • Groepen vooraf graag aanmelden op info@hdmz.nl.

Boekingen voor de Race Simulatie

  • Slot per 15 minuten € 17,50 (vooraf reserveren via de website www.hdmz.nl)