event

Expositie Jan Lammers

Een leven met 300 km/uur

Expositie Jan Lammers

Ben jij ook zo’n fan van Jan Lammers? Dan kun je je hart ophalen bij deze pop up expositie. Breng een bezoek aan de Zandvoortse boulevard en laat je inspireren door de panelen, met de prachtige beelden van Jan Lammers. Zoals veel jongetjes uit het dorp begon hij als manusje van alles op de slipschool van Rob Slotemaker. Zijn talent achter het stuur werd al snel duidelijk. In 1973 was hij kampioen in de Simca, in 1978 in de Formule 3 en in 1979 reed hij Formule 1. In de 40 jaren die erop volgden boekte Jan Lammers vele successen op circuits over de gehele wereld.

Sinds kort doet Jan het als coureur rustiger aan, het is dus een mooi moment voor een terugblik. Een uitgebreid overzicht van Jan’s carrière is verschenen in ‘De biografie van een leven met 300 km/uur’, een boek samengesteld door Mark Koense en Erik Verkaaik. Hieruit zijn de mooiste foto’s geselecteerd, die op groot formaat te zien zijn op de buitenexpositie op de Zandvoortse boulevard.

Ben je nog niet uitgekeken? Breng dan ook een bezoek aan het Zandvoorts Museum. Van de eerste slipdemonstraties als klein jongetje tot de razendsnelle bolides waarmee Jan met zijn eigen team het wereldkampioenschap voor sportscars won. Dit alles brengen we tot leven met onder andere foto’s, filmbeelden, bijzondere modelauto’s en zeldzame memorabilia.

Kijk voor meer informatie op www.zandvoortsmuseum.nl/museum/evenementen-overzicht 

 

Locatie

Datum

Start: 20 augustus 2021

Eind: 5 september 2021

Programma

  • De buitenexpositie is iedere dag gratis toegankelijk 

Praktische informatie

  • Locatie: Boulevard